BeScience

BeScience

Hvorfor BeScience?

Et af de vigtigste mål på BeScience-søjlen er at lægge et fagligt fundament, der gør, at vores elever kan bidrage til naturvidenskabelige løsninger på verdens store udfordringer som f.eks. den grønne omstilling og biodiversitetskrisen.

 

Som elev på BeScience-studieretningerne kommer du til at udforske, hvordan verden omkring os fungerer. Fokus er nemlig rettet mod eksperimentelt arbejde, og du har fingrene dybt nede i materien.

 

Vi kaster os f.eks. ud i affyring af raketter, ølbrygning, gensplejsning og kodning af robotter. Desuden tager vi på ekskursioner og samarbejder med en række private virksomheder, så undervisningen altid holdes så relevant og virkelighedsnær, som muligt.

Studieretningerne

Inden for BeScience-søjlen kan du vælge mellem tre studieretninger:

  • Biotek: Bioteknologi A, Matematik A, Fysik B
  • Science: Fysik B/A, Matematik A, Kemi B/A
  • Kunstnerisk BeScience: Musik A, Matematik A

 

Fælles for BeScience-studieretningerne er, at de alle har matematik på A-niveau. Matematik gør dig nemlig klogere på metoder og begreber, der fungerer som en solid base i de naturvidenskabelige fag.

Valgmulighederne på BeScience

Hvis du vælger biotek-studieretningen, er det de biologiske og kemiske processer, der især stilles skarpt på. Du lærer bl.a., hvordan man undersøger celler og deres egenskaber, samt hvordan eksempelvis medicin fungerer.

 

Science-studieretningen er en mere ”klassisk” naturvidenskabelig studieretning. I vores moderne laboratorier undersøger vi, hvordan verden hænger sammen fra både et fysisk og et kemisk perspektiv.

 

kunstnerisk BeScience kan du opnå en solid naturvidenskabelig grundforståelse samtidig med, at du dygtiggør dig i musiklokalet gennem alle tre år.

Foto af robot

Karrieremuligheder

BeScience studieretningerne åbner for et hav af muligheder inden for det naturvidenskabelige fakultet. Mange af vores BeScience-elever læser f.eks. videre til ingeniør, læge, dyrlæge, jordmoder, sygeplejerske, pilot, farmaceut og underviser.

 

Andre vælger at gå forskervejen inden for fysik, kemi, biologi, matematik eller lignende.

 

Selvom du vælger BeScience, har du ikke låst dig fast på en videregående uddannelse inden for naturvidenskab. Studieretningerne giver nemlig også adgang til langt de fleste andre videregående uddannelser. På denne måde er BeScience-studieretningerne et glimrende alternativ til HTX, hvis du ikke ønsker at lukke nogen døre.